Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo oko 9.000 djece

Sirija: U vojnom napadu ubijeno šestero djece iz iste obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozivajući se na iskaze svjedoka, OSDH je naveo da su tri djevojčice i tri dječaka iz iste obitelji ubijeni u napadima na jedno selo na sjeveru pokrajine Alep, koja je većim dijelom pod kontrolom pobunjenika.

Šestero djece iz iste obitelji ubijeno je u granatiranju sirijske vojske područja Alepa, a još troje djece ubijeno je u zračnim napadima diljem zemlje, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Pozivajući se na iskaze svjedoka, OSDH je naveo da su tri djevojčice i tri dječaka iz iste obitelji ubijeni u napadima na jedno selo na sjeveru pokrajine Alep, koja je većim dijelom pod kontrolom pobunjenika.

Sve više dječjih brakova među sirijskim djevojčicama, izbjeglicama u Jordanu

Vojska je nedavno intenzivirala kampanju zračnih bombardiranja sjevera Alepa kako bi rastjerala pobunjeničke snage i preuzela uporišta, rekao je direktor OSDH-a Rami Abdel Rahman.

I u utorak je jedan petnaestogodišni dječak ubijen u raketiiranju mjesta Latamne u pokrajini Hama, a sedmogodišnja djevojčica ubijena je u topničkom napadu na Džisr al-Šugur, pobunjeničko uporište u pokrajini Idleba.

U pokrajini Deir Ezor, koja je pod nadzorom ultraradikalnih džihadista Islamske države (IS), u napadu vojnog zrakoplovstva na jedno selo ubijena je šestogodišnjakinja.

ASAD PRIJETI: Zapad i Arapi će skupo platiti podršku terorizmu!

Sirijski sukob, u kojem je u tri godine poginulo više od 170.000 ljudi, a više od 9 milijuna ljudi bilo prisiljeno napustiti domove, sve se više komplicira zbog toga što se pobunjenici, osim protiv snaga odanih režimu predsjednika Bašara al Asada, moraju boriti i protiv džihadista IS-a.

Prema podacima OSDH-a, dosad je u nasilju u Siriji poginulo više od 9000 djece. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene