Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sirija i Libanon odlučili uspostaviti diplomatske odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Sirije Bashar al-Asad i Libanona Michel Suleiman odlučili su u srijedu uspostaviti diplomatske odnose između njihovih zemalja, kojih nije bilo dulje od šezdeset godina, rekao je jedan visoki sirijski dužnosnik.

'Dvojica predsjednika odlučili su uspostaviti diplomatske odnose na razini veleposlanika, sukladno Sporazumu Ujedinjenih naroda i međunarodnom zakonu', rekla je politička savjetnica predsjednika Asada nakon susreta dvojice predsjednika u Damasku.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Predsjednici Asad i Suleiman 'zadužili su ministre vanjskih poslova da poduzmu potrebne mjere sukladno zakonima dviju zemalja', dodala je.

Libanon i Sirija nemaju diplomatske odnose od proglašenja njihovih neovisnosti prije više od 60 godina.

U srpnju su Suleiman i Asad najavili u Parizu, u sklopu Unije za Mediteran, da namjeravaju uspostaviti diplomatske odnose.

Sirijska državna televizija je navela da su dvojica predsjednika razgovarali o pitanjima granice između njihovih zemalja. U četvrtak bi se razgovori trebali nastaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene