Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monstruozan čin

Sina otrovala lijekovima, jer joj je bio prevelik teret

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo vlastitog djeteta, prema nekima, ne postoji dovoljno velika kazna, no 28-godišnja Britanka Laura Vestuto, za trovanje svog sina dobila je zatvorsku kaznu od samo šest godina. Motiv ubojstva - htjela si je 'olakšati' život.

'Laura nije pokazala nikakvo kajanje zbog toga što je učinila pa smatram kako je dobila preblagu kaznu', rekao je za The Sun njezin 33-godišnji suprug Yilmaz Hassan. Zla majka njihovog je 20-mjesečnog sinčića Renza Hassana, otrovala koktelom sedativa i analgetika, razmrvivši smrtonosnu dozu te stavivši lijekove u djetetovu bočicu mlijeka i soka. Dječaku nakon toga nije bilo spasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Printscreen Infomer) ZBOG 50.000 EURA Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu Slika nije dostupna Majka u kritičnom stanju Strašna tragedija u Austriji: Obitelj se otrovala ugljikovim monoksidom, preminuli dječaci od dvije i pet godina

Tjednima prije toga ona je, kako bi se pobrinula da ne plače, djetetu injekcijom ubrizgavala sedative, kako ono ne bi plakalo. nalazi obdukcije pokazali su kako je dječak u sebi imao deset puta veću dozu anti-depresiva u sebi, nego što je propisano za odrasle osobe, a taj je lijek zapravo bio propisan njegovoj majci, no ona ga nikad nije uzimala. U djetetovom tijelu pronađeni su tako tragovi ibuprofena i difenhidramina,a liječnici su zaključili kako je dječak tim i sličnim lijekovima bio izložen tjednima prije smrti.

Laura Vestuto sve je radila suprugu iza leđa, odnosno dok je bio na poslu ili spavao, a u tri policijska intervjua, zanijekala je kako je ona davala lijekove vlastitom sinu. 'Umjesto da ste nosili svakodnevnu odgovornost prema vašem sinu, postupili ste krajnje sebično te ste gledali samo kako da sebi olakšate život', rekao joj je prilikom izricanja presude sudac Peter Thornton i zabranio joj rad s djecom do kraja života. Njezin suprug Yimlaz tako je izgubio voljenog sina i suprugu. Od voljenog sina oprostio se poljupcima u njegovu nadgrobnu ploču, a za suprugu smatra kako je prošle bolje nego li je zaslužila.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene