Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasan put

Silovatelji i otmičari vrebaju: "Dvojica ili trojica te zgrabe i siluju, a onda dođe sljedeći i opet te siluje, ako vrištiš, tuku te"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Silovatelji i otmičari vrebaju migrante koji prelaze iz Kolumbije u Venezuelu kroz opasan močvarno-planinski prolaz. Žrtve su često djeca, a svjedočanstva preživjelih su strašna.

Kao da im sudbina nije već dovoljno tužna, migrante koji prelaze džunglu između Kolumbije i Paname vrebaju naoružani razbojnici kako bi ih silovali ili oteli.

Prema izvješću Liječnika bez granica, ove su godine liječili 397 osoba, od kojih su mnoge bile djeca nakon što su stigle u Panamu. Svjedočili su o grupnim silovanjima koja se događaju o šatorima postavljenima baš u tu svrhu u prašumama i močvarama.

Migranti su opisali kako su ih skupine naoružanih muškaraca odvele u šatore i silovale pred drugim migrantima.

Pročitajte i ovo Smanjiti gubitak najvažnija zadaća - 1 Cijena opstanka Hrvatska posjeduje ogromno blago zbog kojega će se uskoro voditi ratovi: Sada ima plan kako ga sačuvati, je li dovoljan?

"Vidjela sam mnogo silovanih. Vidjela sam kako su ih ostavili gole i pretučene. Dvojica ili trojica te zgrabe i siluju, a onda dođe sljedeći i opet te siluje, a ako vrištiš, tuku te", ispričala je jedna žena iz Venezuele, piše Guardian.

U nekim slučajevima ljudi koji su pokušali braniti žrtve pretučeni su ili ubijeni, uključujući i mladića koji je upucan u glavu. Među posljednjim žrtvama silovanja su osobe od 11, 12 i 16 godina, navode Liječnici bez granica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Tilburgu Pobjegla zelena mamba: "Izuzetno je otrovna, ostanite u kućama"

Prolaz Darién, opasno močvarno područje u planinama, i dalje je jedini
kopneni put koji povezuje Južnu Ameriku sa Srednjom Amerikom, a procjenjuje se da je 460.000 ljudi, uključujući 100.000 djece, prešlo Darién dosad ove godine, što je trostruko više nego 2021. godine.

Većina je na putu za SAD u potrazi za boljim životom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene