Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerava se sigurnost škola

Potres na N. Zelandu otvorio novi rasjed u zemljinoj kori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Geolozi tvrde kako je u potresu na Novom Zelandu napravljen rasjed u zemljinoj kori koji je na mjestima širok više od tri metra.

Drugi najveći grad u Novom zelandu, Christchurch, očekuje veliko čišćenje nakon što ga je pogodio potres magnitude 7 stupnjeva po Richteru i uništio dijelove grada. Trenutačno se provjerava jesu li škole sigurne, pa se nastava odgađa za nekoliko dana, javlja AP. Prašina se još nije slegla i gradonačelnik stanovnike moli da ostanu u svojim domovima.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

>> Novi Zeland: Snažna podrhtavanja tla

‘Ovo nije dobro vrijeme za izlazak, koliko god ste znatiželjni. Ulice moramo održavati prohodnima za hitne službe. Budite razumni, hitne službe imaju pune ruke posla. Uskoro će se procjenjivati I šteta. Poduzmite mjere opreza, ali ne idite u razgledavanje. Provjerite jesu li vaši susjedi dobro. Činite ono što zajednice čine dobro u ovakvim vremenima’, rekao je gradonačelnik Bob Parker.

Vlasti kažu kako je čudo da nitko u ovom devastirajućem potresu nije poginuo. Hospitalizirano je nekoliko osoba s težim ozljedama. Mostovi i ceste su uništeni, a u pomoć stiže i vojska. Mnogi su ostali bez vode i struje. Vjeruje se da će čišćenje trajati dugo i da će biti veoma skupo. Procjenjuje se da bi se šteta mogle popeti i do 1,5 milijardi američkih dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene