Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

Pljušte reakcije na Lavrovljeve pohvale Milanoviću: "Zanimljivo će biti pratiti kako se sada koprcaju Karijesovi mališani"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov Foto: Afp
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pohvalio je hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zato što je rekao da Washington i NATO preko Ukrajine vode rat protiv Rusije.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pohvalio je Zorana Milanovića zbog toga što je hrvatski predsjednik rekao da Amerika i NATO preko Ukrajine vode rat protiv Rusije.

"Nedavno je hrvatski predsjednik Milanović rekao da je ovo NATO-ov rat. Iskreno, pošteno", rekao je Lavrov, izvijestio je ruski medij Kommersant.

Pročitajte i ovo Ukrajinske hitne službe na mjestu na kojem je pao helikopter u Brovariju - 1 KATASTROFA U UKRAJINI VIDEO/FOTO Zelenski se oglasio o strašnoj tragediji, objavljen video uplakane svjedokinje: "Pilot je izabrao najmanju zgradu..."

Pročitajte i ovo Sestra Andre U 119. godini života Umrla najstarija osoba na svijetu, časna sestra je prije smrti otkrila tajnu dugovječnosti

Podsjetimo, Milanović je u nedjelju pred novinarima komentirao razne teme, među kojima je bio i rat u Ukrajini.

"Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan", rekao je Milanović.

"Plan ne može biti maknuti Vladimira Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?" dodao je hrvatski predsjednik.

Reakcije na pohvale ruskog ministra

Pljušte reakcije na izjave ruskog ministra. HDZ je na svojoj stranici napisao da su njegove pohvale Milanoviću bile "posve očekivane".

"Milanovićeve izjave o 'posredničkom ratu koji Amerika i NATO vode protiv Rusije uz pomoć Ukrajine' ili o 'apsurdnosti sankcija protiv Rusije' u potpunosti se poklapaju sa službenim moskovskim narativom. Nema razlike između onog što tvrde Milanović ili Putin (ili Lavrov) dok opravdavaju svirepu agresiju na Ukrajinu", objavljeno je na Facebook stranici HDZ-a.

"Kremlj podjednako uživa i dok Milanović, opet i samo u korist ruskog nedemokratskog režima, pljuje po Europskoj uniji ili podmeće apsurdne teze o Hrvatima kao 'američkim robovima'. Zanimljivo će biti pratiti kako se sada koprcaju 'Karijesovi mališani' koji su bespogovorno slijedeći Milanovića odbili pomoći Ukrajini: Grbin & Grmoja, Raspušenko & Beljak, Pavliček & Benčić, Penava & Bauk", dodali su iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Dokumenti, ilustracija STIGAO NOVI ZAKON JMBG odlazi u povijest: "Matični broj građana više se neće tražiti"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nije želio komentirati izjave ruskog ministra jer ih, kaže, nije vidio.

"Doista ne znam što je Lavrov rekao. Točno je da je ovo rat koji je izazvan ruskom agresijom na Ukrajinu", rekao je Grbin.

Nije htio odgovoriti ni na potpitanja više novinarki o tome zašto ne želi dati svoj stav o temi, jesu li njegove izjave suprotne izjavama predsjednika i jesu li Milanovićeve izjave štetne.

"Dao sam svoj stav", ponovio je više puta te dodao: "Rusija je napala Ukrajinu. To je toliko jednostavno da se može svesti na manje od pet riječi."

Pročitajte i ovo Ilustracija Prema vikendu sve hladnije Na snazi brojna upozorenja, upaljen crveni meteoalarm: Proglašene i izvanredne mjere zbog poplava

Nikola Grmoja rekao je da ga ne zanima što govori predsjednik Milanović.

"O njegovim izjavama treba pitati onoga koji su izabrali i njega samoga", smatra Mostov zastupnik.

S druge strane, Ivana Kekin iz Kluba zeleno-lijevih zastupnika rekla je da bi se "svatko trebao zabrinuti ako ga pohvali izrazito visoki dužnosnik zemlje koja već gotovo godinu dana vrši agresiju na teritoriju druge zemlje s nemjerljivom štetom i ljudskim tragedijama".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene