Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokazi su neuvjerljivi

Rusi i dalje negiraju korištenje kemijskog oružja u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dokazi koje je predstavio SAD o tome da su vladine snage koristile kemijsko oružje u Siriji nisu uvjerljivi, izjavio je u ponedjeljak u Moskvi ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji.

Američki dužnosnici objavili su u petak da sirijska vlada stoji iza napada kemijskim oružjem u kojem su ubijene stotine ljudi u pregrađu Damaska krajem prošlog mjeseca. Sirijski režim to demantira i tvrdi da su za napad odgovorne pobunjeničke skupine.

'Nas apsolutno nisu uvjerili (ti dokazi) koje su nam pokazali naši američki partneri, kao i britanski i francuski', rekao je Sergej Lavrov. 'Nema činjenica, samo se govori o onome što znamo. Kada smo tražili detaljnije dokaze rekli su nam: 'Znate, to je tajna pa vam ne možemo pokazati'. To znači da nema takvih činjenica', istaknuo je Lavrov.

Informacije koje je pružio SAD ne sadrže konkretne detalje, kao što su imena ili geografske koordinate koji bi poslužili kao dokaz, rekao je Lavrov u svom govoru povodom početka nove akademske godine na moskovskom Državnom fakultetu za međunarodne odnose.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Rokovi za Siriju Što su SAD i Rusija dogovorili u Ženevi?

>> Rusija šalje špijunski brod!

Lavrov je također kritizirao Francusku i Veliku Britaniju zbog njihovih 'nerazumnih' zahtjeva da UN-ova istraga napada ne bude ograničena na lokaciju gdje se on dogodio.

Ruski ministar vanjskih poslova smatra da bi vojni napad na Siriju odgodio na dugo vremena mirovnu konferenciju o Siriji te da se ona možda nikada i ne bi održala.

'Ako se akcija koju je najavio američki predsjednik ipak dogodi, na veliku žalost svih nas, to će po mom mišljenju... odgoditi na dugo vremena održavanje te konferencije, ako ne i zauvijek', rekao je Lavrov. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene