Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD u "autoritativnom modu"

"Trump pati od poremećaja deluzije, ne razumije ni Ustav ni što je demokracija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki senator Bernie Sanders kaže kako ne voli reći da predsjednik Donald Trump ima deluzijski poremećaj, ali da vjeruje da njegovi potezi ukazuju upravo na to.

Senator Bernie Sanders je za CNN izjavio da iako je više "lijevo" od mnogih svojih kolega senatora, nikada nije "napadao ljude samo zato što su njihovi stavovi drugačiji od njegovog".

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok

No, Donald Trump je, ističe Sanders, "veliki licemjer" i sve as je doveo u "novu eru".

"Počeo sam koristiti termin "deluzivan" nakon što je Trump rekao da je na posljednjim američkim izborima glasalo i između 3 i 5 milijuna ilegalaca. To je naprosto sumanuto. Nitko na svijetu u to ne vjeruje i nema niti jednog dokaza koji bi na to ukazivao. Ali on je to ipak izjavio. Pa mi se čini da je termin "deluzivan" zaista pravi", kazao je Sanders. 

Sanders, nezavisni senator iz američke države Vermont, samoproglašeni je socijalist i jedan od najglasnijih liberala u američkom Kongresu. Osvrnuo se i na Trumpove napade na medije i sudstvo. Rekao je kako Trump uopće ne shvaća Ustav SAD-a koji se zakleo štititi kada je stupio na dužnost.

"Jasno je da imamo predsjednika koji ne razumije Ustav i ne razumije što je ustvari demokracija. I mislim da postoji bojazan da će ova zemlja pod Trumpom ući u 'autoritativan mod''', kazao je Sanders te dodao kako predsjednika naziva i "patološkim lažljivcem", ali da se "ne osjeća dobro kada koristi takve oštre termine".

"Nikada se nisam slagao ni s Georgeom Bushom. Ali nikada ga nisam nazvao patološkim lažljivcem jer on to nije. On je bio samo konzervativan predsjednik. Ali ovaj čovjek laže cijelo vrijeme", kazao je Sanders. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene