Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminuo u bolnici

Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu

Aktualno Galerija Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda Foto: Afp Očevid u New Yorku gdje se čovjek zapalio - 1 Očevid u New Yorku gdje se čovjek zapalio - 1 Foto: Afp Očevid u New Yorku gdje se čovjek zapalio - 2 Očevid u New Yorku gdje se čovjek zapalio - 2 Foto: Afp +0 Očevid u New Yorku gdje se čovjek zapalio - 3 Galerija 1/4 >>
Muškarac koji se zapalio ispred suda na Manhattanu, gdje se održava suđenje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, preminuo je.

Maxwell Azzarello (37) prevezen je u bolnicu u petak u kritičnom stanju, gdje je kasnije preminuo, javljaju američki mediji. 

Šef policije New Yorka Jeffrey Maddrey rekao je da je Azzarello viđen kako šeta po parku prije nego što je posegnuo u torbu za zapaljivu tekućinu i letke.

Istražitelji još ispituju svjedoke i kažu kako se čini da 37-godišnjak nije ništa rekao prije nego se polio tekućinom i bacio letke o teorijama zavjere u zrak.

Ispred sudnice bio je ogroman policijski nadzor zbog suđenja, a policajci su brzo utrčali u park nakon što se muškarac zapalio.

Pročitajte i ovo Crveno more - 5 pratio trgovačke brodove Njemački ratni brod završio misiju protiv hutista i isplovio iz Crvenog mora

Tri policajca NYPD-a i jedan sudski službenik imali su manje ozljede nakon što su pomogli u gašenju požara.

Maxwell Azzarello stigao u New York iz Floride tijekom proteklog tjedna. Nije imao kriminalni dosje u New Yorku, a njegova obitelj na Floridi nije znala da je otputovao u grad, piše BBC.

Incident se dogodio nakon što je završen izbor porote za suđenje Donaldu Trumpu. Trump je u tom trenu bio u zgradi kako bi prisustvovao izboru porote, gdje je imao osiguranje, ali je napustio zgradu za vrijeme incidenta, a izbor porote nastavljen je kasnije poslijepodne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene