Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratificirano članstvo

"Ujak Sam" dao zeleno svjetlo Crnoj Gori za ulazak u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat SAD-a ratificirao je s 97 glasova za i dva protiv članstvo Crne Gore u NATO-u.

Američki Senat ratificirao je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Rezolucija o članstvu Crne Gore usvojena je većinom glasova senatora iz obje stranke – 97 se izjasnilo za, dok su samo dvojica senatora bili protiv.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

“Senat je gotovo jednoglasno poslao jasnu poruku da stoji čvrsto uz Crnu Goru, a protiv zastrašivanja od strane Kremlja”, priopćili su demokrati.

Crnogorsko članstvo u NATO-u će ojačati Savez i istovremeno osnažiti demokraciju i nezavisnost Crne Gore. Sjedinjene Države su se uvijek snažno zalagale za slobodu i demokraciju u Europi i Senat je danas učvrstio pravo Crne Gore na samoopredijeljenje”, naglašeno je.

Za okončanje procedure ratifikacije Protokola u Sjedinjenim Državama potreban je potpis predsjednika Donalda Trumpa, čija je administracija prethodnih dana ocijenila da je članstvo Crne Gore u NATO-u od velikog interesa za SAD.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene