Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tillerson pisao čelnicima Senata

Senat SAD-a idućeg tjedna glasa o članstvu Crne Gore u NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat SAD-a će idućeg tjedna glasati o ratifikaciji pristupanja Crne Gore NATO savezu, najavio je u četvrtak vođa senatske većine Mitch McConnell nakon što je Trumpova administracija zatražila od zastupnika da zaključe to dugo odgađano pitanje.

Agencija Reuters je u utorak izvijestila da je državni tajnik Rex Tillerson uputio pismo čelnicima Senata u kojem je poručio da je članstvo Crne Gore u NATO-u "snažno u interesu Sjedinjenih Država".

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Svih 28 članica NATO-a mora ratificirati pristupanje Crne Gore prije no što ta zemalja formalno uđe u savez. Glasovanje u Senatu SAD-a se čekalo mjesecima, jer su najmanje dvojica republikanskih senatora, Rand Paul i Mike Lee, blokirali brzo glasovanje o tom pitanju.

McConnell je u Senatu najavio da će se u ponedjeljak navečer održati proceduralno glasovanje koje bi otvorilo put konačnom glasovanju o ratifikaciji kasnije idućeg tjedna.

U Senatu, po agenciji Reuters, očekuju da će članstvo Crne Gore u NATO savezu senatori odobriti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene