Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Vatikana

'Svećenička zlostavljanja bitno je prijaviti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan je istaknuo kako seksualna zlostavljanja maloljetnika, što su ih počinili katolički svećenici, 'moraju uvijek' biti prijavljena vlastima u skladu sa zakonima, objavivši na svojim internetskim stranicama 'odrednice' borbe protiv pedofilije u Katoličkoj crkvi.

Vatikan također izvješćuje kako u najtežim slučajevima pedofilije Papa može svećenika odmah umiroviti i udaljiti iz službe, ne čekajući ishod crkvenoga postupka. 'Mjesna dijeceza trebala bi istražiti svaki slučaj seksualnog nasilja nad maloljetnikom koji je počinio svećenik. Ako se optužbe pokažu točnima, slučaj se prijavljuje Kongregaciji za nauk vjere", bivšoj inkviziciji, sa sjedištem u Rimu, stoji u dokumentu objavljenu na internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv crkvenim liderima da se uozbilje Vatikan objavio priručnik s uputama za istragu optužbi za zlostavljanje djece unutar Crkve Slika nije dostupna 100 stranica izvješća Istražno povjerenstvo o kardinalu Pellu, moćniku iz Vatikana: "Znao je za pedofilske zločine svećenika i nije učinio ništa"

>> Pismo dokazuje da je Benedikt XVI znao za zlostavljanja?

Objava crkvenih odrednica na internetskim stranicama najavljena je u petak, a svrha joj je pomoći svećenicima Katoličke crkve da se što lakše nose s pedofilskim slučajevima u lokalnim sredinama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene