Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Druže, potpuno sam zaboravio"

Zloglasni ruski vojskovođa narugao se američkim novinarima: "Nabavite mi borbene zrakoplove F-35, Viktor će preuzeti isporuku"

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP
Jevgenij Prigožin, vođa vagnerove plaćeničke vojske, izdaje lažne narudžbe za snajperske puške, mitraljeze i bacače granata američke proizvodnje. A na upit novinara Politica na tu temu, u svom stilu, zamolio ih je za pomoć u opremanju svoje privatne vojske.

Zloglasni ruski vojskovođa Jevgenij Prigožin zamolio je Politico za pomoć u opremanju svoje privatne vojske Wagner borbenim zrakoplovima Lockheed Martin F-35.

U sarkastičnoj glasovnoj poruci isporučenoj kao odgovor na zahtjev za komentar, Prigožin je također tražio pomoć u nabavi američkih snajperskih pušaka, mitraljeza i bacača granata.

"Tražim od vas da razgovarate sa svojim kontaktima kako bismo mogli nabaviti te zalihe", rekao je Prigožin.

"Imam još jednu molbu za vas", nastavio je Prigožin. "Dakle: F-35. Ako je moguće, kao što smo prije razgovarali, kupiti zalihe na Novom Zelandu. Možda će trebati natočiti gorivo na Havajima, ali zapravo ne predviđam problem."

Činilo se da je Prigožinova izjava bila zamišljena kao šala: izrečena je u veselom, ironičnom tonu koji je bio u potpunoj suprotnosti s bijesnim tiradama punim psovki koje je usmjerio na vrh ruske vojske zbog problema s opskrbom svojih snaga.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Putinov plan Čak 32.000 bivših zatvorenika vratilo se u Rusiju: Neki od njih počinili nova ubojstva, a regrutiranje ne prestaje

Politico je došao do Prigožina u sklopu istrage koja je pronašla dokaze da je proizvođač ruske puške Orsis T-5000 koju su koristili njegovi ljudi nabavio streljivo od američke tvrtke.

U očitom poricanju, odgovorio je da je Wagner, koji je nedavno zauzeo grad Bahmut nakon krvave, višemjesečne bitke, imao ogromnu količinu streljiva NATO-a zaostalu od ukrajinske vojske.

U dvoipolminutnoj snimci Prigožin je također ponudio upoznavanje s Viktorom Boutom, ruskim trgovcem oružjem kojeg je SAD prošlog prosinca oslobodio u razmjeni zarobljenika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Hitna odluka Putin smislio opaki plan kako se osvetiti šefu Wagnera: Jedna osoba posebno likuje, napokon ima Prigožina u šaci

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 4 kada tama dobije moć Jevgenij Prigožin: Zloglasni vođa plaćeničke Wagner vojske nekada je prodavao hrenovke

"Siguran sam da dobro poznajete Viktora Bouta. Već sam razgovarao s njime, spreman je preuzeti sve isporuke. Ali pretpostavit ćemo da ste vi strana Sjedinjenih Američkih Država. Dakle, stišćem vam ruku, veliko hvala na pitanjima i nadam se da ćete mi odgovoriti. Naravno, o isporukama F-35 javite se privatnom porukom."

Na rastanku Prigožin je rekao: "Druže, potpuno sam zaboravio! Ako dogovor uspije, na dar ćete dobiti moju osobnu pušku."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene