Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef papinog osiguranja

'Opasnost od IS-a je stvarna, ali papa ne namjerava promijeniti opušteni stil'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se ne zna postojanje nekog konkretnog plana za napad na Papu ili na Vatikan, opasnost od napada Islamske države stvarna je.

Domenico Giani, zapovjednik vatikanskih sigurnosnih snaga, rekao je za talijanske medije kako je prijetnja Islamske države papi i Vatikanu vrlo stvarno i vrlo opasna. Ipak, kažu kako nema direktnih indikacija da u ovom trenutku postoje planovi za napad na papu.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

'Prijetnja postoji, To smo zaključili iz suradnje s kolegama iz Italije i svijeta. U ovom trenu ne mogu reći da znamo za neki postojeći plan usmjeren protiv Vatikana ili Svetog Oca.

Vatikan na oprezu

Prošlog tjedna talijanska je vlada bila na visokom stupnju uzbune nakon što je IS, u snimci smaknuća 21 koptskog kršćanina na libijskoj obali spomenuo Talijane i kršćane kao potencijalne mete.

Neminovno je postaviti pitanje o papinoj sigurnost tijekom nadolazećeg posjeta BiH, zemlji u kojoj su se obučavali džihadisti.

Ipak, papa ne namjerava promijeniti svoj opušteni stil. 'Čak i kao papa on je i dalje svećenik koji ne želi izgubiti kontakt s vjernicima' rekao je Giani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene