Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrazovni program

Sedmogodišnjacima puštali crtić o 'pravljenju djece'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je Britanka ispisala svoju sedmogodišnju kćer iz škole nakon što je dijete moralo odgledati crtić koji prikazuje obnaženi par koji se ganja oko kreveta i na kraju vodi ljubav.

Prvoškolcima u Lincolnshireu je pušten kontroverzni edukacijski DVD Living and Growing TV-kanala Channel 4, koji sadrži i crtić o seksu.

Pročitajte i ovo Elitne svadbe u Dubrovniku - 1 Troše se na stotine tisuća eura Kako su vjenčanja za strance postala ozbiljan biznis: Jedan grad je posebno interesantan, a mladenci traže nekoliko stvari Ilustracija Traže idealan par Mladim Japancima sve je teže pronaći ljubav, pa to za njih rade njihovi roditelji: Na sastanke nose profesionalne fotografije i upitnike

Lisa Bullivant bila je toliko uzrujana 'grafičkim' sadržajem crtića da je svoju kćer momentalno prebacila u drugu školu. 'Crtić je vrlo nedvosmislen. Moja se kćer preplašila, a, na žalost, djeca oko nje su počela ponavljati ono što su vidjela. Roditelji su morali biti ti koji odlučuju hoće li se taj crtić prikazati ili ne', rekla je.

'Sedmo- ili devetogodišnjaci to ne bi trebali znati. Nema obrazovne niti psihološke dobrobiti niti potrebe zbog koje bi djeca tog uzrasta imala puni uvid u stvari uključene u spolni odnos', rekla je.

Škola je roditeljima poslala pismo u kojem ih je pozvala da pogledaju film prije nego ga puštaju učenicima, ali Lisa Bullivant i još nekoliko roditelja nije moglo doći na 'projekciju'. Kaže da nije bilo razloga zbog kojih bi to smatrala nužnim. 'Nikad mi ne bi palo na pamet da tome poučavaju sedmogodišnjake', rekla je.

'Imali smo puno povjerenje u učitelja i školu da će djecu poučavati osnovama puberteta. Morali su naglasiti u pismu da će ih poučavati kako voditi ljubav', rekla je dodajući da je inzistirala na sastanku sa šefom učiteljskog vijeća i direktorom za obrazovanje u Lincolnshireu.

No, Debbie Barnes, pomoćnica direktora je rekla da je DVD za prikazivanje u školama učenicima te dobi preporučio Odjel za djecu, škole i obitelj.

'Žao nam je što gospođa Bullivant tako misli, ali mi smo sretni škole koriste DVD na dobrobit učenika i njihovog obrazovanja', rekla je.

U osnovnim školama širom Velike Britanije su prodane tisuće primjeraka kontroverznog DVD-a, a u Channel 4 ističu kako se Living and Growing nalazi na tržištu već deset godina te da ga je obrazovna zajednica, koja je i tražila njegovo osmišljavanje – izuzetno dobro prihvatila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene