Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Jill Dando

Scotland Yard istražuje navode po kojima je britansku novinarku ubio Srbin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski Scotland Yard provjerava nove informacije da je BBC-jevu voditeljicu Jill Dando 1999. iz političkih razloga ubio britanski kriminalac srpskog podrijetla, piše u ponedjeljak list Daily Mail.

Detektivima Scotland Yarda dojavljeno je da se sitan britanski kriminalc srpskog podrijetla hvalio ubojstvom za koje je rekao da je osveta za NATO-ovo bombardiranje Beograda 1999. godine. On je ubojstvo navodno priznao pred više od deset osoba u jednom beogradskom baru u rujnu 2001. godine, dvije godine nakon ubojstva Jill Dando, piše list. Policija ispituje nove informacije dojavljene na posebnu policijsku telefonsku liniju, piše list i podsjeća da je 37-godišnja televizijska voditeljica ubijena jednim metkom u glavu na kućnom pragu u zapadnom dijelu Londonu u travnju 2001. godine.

Pročitajte i ovo Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima Unesrećeni u napadu na iranski grad Kerman Napadače nazvali kukavicma Iran najavio osvetu nakon najvećeg terorističkog napada od Islamske revolucije

Jill Dando je u to vrijeme vodila televizijsku kampanju za pomoć izbjeglicama s Kosova. Muškarac koji je navodno priznao ubojstvo je iz West Midlanda i srpskog je podrijetla. Za njezino je ubojstvo 2000. godine uhićen Britanac Barry George koji je prije bio osuđivan za seksualno napastovanje i uhođenje žena. Policija je tada ispitala i odbacila teoriju o povezanosti Srba s ubojstvom a George je proglašen krivim i osuđen 2001. godine. Barry George je nakon žalbe na presudu prošle godine pušten iz zatvora, piše list.

Policija je razgovarala s muškarcem koji tvrdi da je bio svjedokom priznanja ubojstva u beogradskom baru, a čini se da su njegove navode potvrdila još dva svjedoka, navodi list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene