Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Europi

SATELITSKA SNIMKA Snažne oluje u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka, Austrija i Švicarska pripremaju se u srijedu za poplave i obilne snježne padaline nakon što ih je tijekom noći poharao rubni dio uragana Gonzalo.

U južnom dijelu Njemačke su zbog oluje letjeli krovovi, a došlo je i do ozbiljnog poremećaja prometa. U Baden-Wuerttembergu i Bavarskoj zatvorena su 23 željeznička pravca zbog srušenih stabala, objavila je željeznička tvrtka Deutsche Bahn. Iz Nuernberga je moralo biti evakuirano nekoliko stotina izbjeglica zbog porušenih šatora, priopćili su bavarski dužnosnici.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Sloveniji građani očajni Gotovo cijeli Mediteran poharale oluje, u dvjema je državama najgore Slika nije dostupna obilna kiša VIDEO Europa na udaru jakih oluja: Poplavljeni tuneli, vlakovi ne voze, a ima i ozlijeđenih

Glasnogovornica agencije za pomorski promet upozorila je da bi zbog padalina na obali Sjevernog mora moglo doći do poplava.

FOTO Snijeg na Sljemenu i u G. Kotaru, vatrogasci na brojnim intervencijama, vjetar rušio stabla i nosio krovove

Snažna oluja je i u Švicarskoj i Austriji ugodnu blagu jesen pretvorila u početak zime, no u nevremenu nema stradalih. U južnim švicarskim Alpama brzina vjetra iznosila je do 185 kilometara na sat, zbog čega su zatvorene autoceste. U austrijskom Tirolu je oko 30.000 domova ostalo bez električne struje, a meteorolozi do petka očekuju i do metar snijega na austrijskim planinama.

Uragan Gonzalo nastao je prošli tjedan kod Kariba, potom se obrušio na otočje Bermuda i nakon toga skrenuo prema sjeveru, preko Atlantskog oceana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene