Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dizanje dobne granice

Sarkozy ne odstupa od mirovinske reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska vlada neće odustati od reforme mirovinskog sustava unatoč prosvjedima i očekuje da će parlament uskoro prihvatiti zakon kojime se diže dobna granica za odlazak u mirovinu, rekao je savjetnik predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Istovremeno s izjavom savjetnika za socijalnu skrb Raymonda Soubiea pojavljuju se i prvi znakovi podjela među prosvjednicima. Sindikat zaposlenih u pariškom prijevozu najavio je da neće sudjelovati u štrajkovima predviđenim 12. listopada.

Pročitajte i ovo Umirovljenici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U ponedjeljak javna rasprava Završni prijedlog mirovinske reforme: Radit će se duže, a mirovine će biti manje Slika nije dostupna Sarkozy najavio reformu mirovinskog sustava

>> Francuski sindikati započeli štrajk zbog mirovinske reforme

Sindikalni čelnici su, međutim, prkosno pozvali na još jedan dan prosvjeda 16. listopada a veći broj prosvjednika upao je na parišku izložbu automobila mažući blještave nove modele automobila majenozeom, lijepeći na njih naljepnice sa znakom sindikata i zasipavajući ih konfetima.

Nema više ustupaka

Soubie je rekao da neće biti više ustupaka u ključnim točkama zakona o mirovinama, povećanju dobne granice za mirovinu za dvije godine, nakon što je vlada pristala omekšati mjere za dio majki koje su već blizu umirovljenja.

'Ono što je jasno je da vlada neće odstupiti od suštine projekta', rekao je Soubie. Soubie je također izjavio da vjeruje da bi o zakonu senat mogao glasovati od 20. do 23. listopada te da bi nakon toga uskoro zakon mogla zajednički odobriti oba doma parlamenta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene