Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže JMBG za sve

Sarajevo: Tisuće prosvjeduju protiv vlade i poručuju 'Dajte im otkaz'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od dvije tisuće prosvjednika okupilo se prije podne u Sarajevu pred sjedištem Vijeća ministara i parlamenta Bosne i Hercegovine na skupu kojega je organizirala neformalna udruga građana i čiji je naziv 'JMBG za sve'.

Okupljanje je započelo oko 10 sati uz razmjerno mali broj sudionika, no njihov se broj počeo postupno povećavati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjerenik EU za proširenje: Europska integracija BiH ključ rješavanja problema Slika nije dostupna Neprijatelji napretka BiH Jasmila Žbanić i turskom ministru poručila: 'Marš kući!'

>> VELIKI PROSVJED u Sarajevu: Građanima BiH dosta političke neodgovornosti

Neki od prosvjednika pojavili su se plakatima na kojima su karikature istaknutih bosanskohercegovačkih političara te pozivi vlastima da što prije usvoje novi zakon o jedinstvenom matičnom broju.

Prosvjed je sazvan pod geslom 'Dajte im otkaz' kako bi se iskazalo nezadovoljstvo sadašnjom vlašću u BiH, a organizatori su pozvali građane da tijekom dana ne plaćaju račune i ništa ne kupuju kako bi na taj način barem na kratko zaustavili punjenje proračuna.

Prostor oko sjedišta državnih institucija BiH zapriječen je metalnom ogradom, a primjetna je i nazočnost znatnog broja policajaca, no oni uglavnom stoje po strani jer prosvjedi protječu mirno.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene