Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na gospodarstvo

SAD uveo novi paket sveobuhvatnih sankcija Rusiji: "Ako Putin ne plati cijenu nastavit će sijati smrt"

Joe Biden najavio je novi paket sankcija Rusiji zbog njihovih vojnih djelovanja u Ukrajini i ubojstva Alekseja Navaljnog.

Predsjednik SAD-a Joe Biden pred samu obljetnicu druge godine ruske invazije na Ukrajinu najavio je uvođenje više od 500 novih sankcija Rusiji. Sankcije se odnose na ljude povezane s uhićenjem i zatvaranjem Alekseja Navaljnog te su upućene protiv ruske vojne industrije.

Nove sankcije Rusiji uvela je u Europska unija. 13. paket sankcija EU protiv Moskve upućeno je 88 tvrtki i 106 pojedinaca. Među njima je bilo 10 ruskih tvrtki i pojedinaca uključenih u isporuku sjevernokorejskog naoružanja u Rusiju, uključujući sjevernokorejskog ministra obrane.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

U izjavi, predsjednik Biden je rekao da će sankcije osigurati da ruski predsjednik Vladimir Putin "plati još višu cijenu za svoju agresiju u Ukrajini i represiju kod kuće".

Sankcije obilježavaju tjedan dana otkako je Navlaljni iznenada umro u zatvoru Arktičkog kruga, a za što je Biden nedvosmisleno optužio ruskom predsjednika, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija priznala krivnju Majka ostavila 16-mjesečnu kćer samu i otišla na odmor, dijete umrlo u strašnim mukama: "Sve je bilo puno izmeta i urina"

“Prije dvije godine pokušao je izbrisati Ukrajinu s karte. Ako Putin ne plati cijenu za sijanje smrti i uništenja, on će nastaviti", rekao je predsjednik SAD-a Biden.

Kao odgovor, rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je značajno proširilo popis dužnosnika i političara EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za podizanje standarda Poljska će dobiti 137 milijardi eura od EU-a: "To je hrpa novca, dobro ćemo ga iskoristiti"

"Europska unija nastavlja svoje besplodne pokušaje pritiska na Rusiju jednostranim restriktivnim mjerama", stoji u priopćenju Kremlja.

Rusko gospodarstvo, usprkos sankcijama, zabilježilo je rast od 2,6 posto što je rezultat vojne ekonomije Moskve.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene