Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje pritiska

SAD uveo najveći do sada paket sankcija Sjevernoj Koreji

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da SAD uvodi "najveći ikad" paket sankcija Sjevernoj Koreji, jačajući pritisak na tu zemlju da odustane od razvoja nuklearnog oružja i raketnog programa.

"Danas objavljujem da uvodimo dosad najveći paket novih sankcija protiv sjevernokorejskog režima", rekao je Trump.

Pročitajte i ovo Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila lansirala i raketu Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila

Američko ministarstvo financija objavilo je na svojem portalu da je sankcioniralo jednu osobu, 27 tvrtki i 28 brodova.

Cilj je otežati poslovanje sjevernokorejskih prijevozničkih i trgovačkih tvrtki te brodova i dodatno izolirati Pyongyang.

Strože sankcije mogle bi ugroziti najnovije popuštanje u odnosima između dviju Koreja, koje ilustrira sudjelovanje Sjeverne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji i pripreme za mogući susret predsjednika dviju država.

Američki potpredsjednik Mike Pence dao je naslutiti da će te sankcije biti uvedene prije dva tjedna tijekom posjeta Tokiju.

Cilj sjevernokorejskog nuklearnog i raketnog programa je izraditi raketu sposobnu dosegnuti teritorij SAD-a.

Trump i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un često su se riječima obračunavali preko medija, a Trump je u kolovozu otišao korak dalje i zaprijetio S.Koreji "vatrom i bijesom kakve svijet dosad nije vidio". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene