Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasnogovornica State Departmenta

SAD: Turska reakcija na sirijski napad proporcionalna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department je tursku reakciju na sirijsko granatiranje ocijenio prikladnom, proporcionalnom i usmjerenom odvraćanju od eventualnog budućeg kršenja turskoga suvereniteta.

Turska je pojačala osvetničke udare na jedno sirijsko pogranično mjesto, ubila nekolicinu sirijskih vojnika, a turski je parlament odobrio slanje vojske u prekogranične napade na Siriju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na granicu UN traži da Turska zadrži komunikaciju sa Sirijom Slika nije dostupna Troje mrtvih, devetero ranjenih Sirija ponovo granatirala turski teritorij, Turci bijesni

Sirija se kroz Ujedinjene narode ispričala i obećala da se takav napad neće ponoviti, rekao je zamjenik turskoga premijera Besir Atalay. Glasnogovornica State Departmenta u Washingtonu Victoria Nuland pokušala je ublažiti napetost.

>> Sirijski veleposlanik: Sirija ne želi eskalaciju s Turskom

'Koliko mi znamo, Turci su odgovorili. Turski je parlament dao vladi ovlasti da ii opet odgovori bude li i ubuduće takvih kršenja turskoga suvereniteta', rekla je Nuland na redovitoj dnevnoj konferenciji za novinare.

'Iz naše perspektive turski je odgovor bio prikladan, cilj mu je bio odvraćanje, kako se to više ne bi događalo, bio je i razmjeran (sirijskome napadu na koji je odgovorio)', rekla je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene