Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele očuvati dobrosusjedske odnose

Sirijski veleposlanik: Sirija ne želi eskalaciju s Turskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski veleposlanik u UN-u Bašar Džafari rekao je da Sirija ne želi eskalaciju ni s jednom susjednom zemljom, pa tako ni s Turskom.

'Najveći interes sirijske vlade je očuvati dobrosusjedske odnose s Turskom', rekao je veleposlanik. 'U slučaju pograničnog izgreda između dviju država, vlade moraju djelovati mudro i razumno', dodao je.

No pozvao je Tursku na 'suradnju radi nadzora zajedničke granice' kako bi se spriječio 'ulazak naoružanih skupina', optuživši neke od njih da su počinile napade u Siriji.

U turskom protuudaru u četvrtak ujutro na sirijske položaje preko granice 'ranjena su dva sirijska vojna časnika', dodaje veleposlanik. Potvrdio je da je sirijska vlada 'uputila najiskreniju sućut' Ankari zbog granatiranja u srijedu u kojemu su poginuli turski civili i pokrenula 'ozbiljnu istragu' o tome odakle je otvorena vatra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Slika nije dostupna Troje mrtvih, devetero ranjenih Sirija ponovo granatirala turski teritorij, Turci bijesni

>> Turska pojačava bojne snage duž granice: 'Branit ćemo svoj teritorij do kraja'

No na pitanje o mogućoj sirijskoj isprici, odgovorio je samo da 'istraga još traje'. Veleposlanik je kazao da je predsjedatelju Vijeća sigurnosti u listopadu, gvatemalskom veleposlaniku Gertu Rosenthalu, poslao pismo u kojemu obrazlaže sirijsko stajalište i još jedno pismo u kojemu traži od vijeća da osudi napade na Alep.

Najmanje je 48 osoba ubijeno, većinom vojnici, a stotinjak je ranjeno u srijedu u trostrukom napadu autobombom u Alepu, velikom gradu na sjeveru Sirije.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene