Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD potvrdio da je izveo napad na selo u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjeljni napad na selo u Siriji izveli su američki vojnici, potvrdio je u ponedjeljak jedan dužnosnik Sjedinjenih Država uz uvjet da ostane neimenovan i kazao da je ta operacija bila 'uspjeh' u borbi protiv stranih boraca u Iraku.

'Operacija je bila uspjeh', rekao je neimenovani američki dužnosnik za taj prvi američki napad na Siriju.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino, odbila je ranije komentirati incident.

Međunarodna koalicija u Iraku, koju predvodi američka vojska, ranije je kazala da nema 'nikakvu informaciju o incidentu' u Siriji. 

>> U američkom upadu u sirijsko selo osmero mrtvih

Iračka vlada objavila je da je mjesto američkog napada bilo 'mjesto gdje su bile aktivne protuiračke organizacije koje se služe Sirijom kao bazom za operacije u Iraku'.

Sirijski mediji u nedjelju su osudili američki napad na jednu civilnu zgradu u Siriji, osam kilometara udaljenu od granice s Irakom, te ubili osmoricu radnika.

SAD optužuje strane borce, poglavito iz arpaskih zemalja, da se ubacuju na irački teritorij preko granice sa susjednom Sirijom, poglavito preko pograničnog prijelaza Al-Qaem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene