Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U američkom upadu u sirijsko selo osmero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnici dopremljeni helikopterima u nedjelju su upali u zgradu u sirijskom selu uz granicu s Irakom, pri čemu je poginulo osmero civila, objavila su sirijska službena glasila.

Prema državnoj televiziji i novinskoj agenciji Sani, 'četiri američka helikoptera su povrijedila sirijski zračni prostor u nedjelju oko 14.45 sati po srednjoeuropskome vremenu. Ušli su osam km u sirijski teritorij'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

'Američki vojnici nakon isckrcavanja iz helikoptera na juriš su zauzeli civilnu zgradu u izgradnji i pucali na radnike u njoj, pri čemu je osam osoba poginulo' u selu Al-Sukkarija, u regiji Abu Kamal, oko 550 km sjeveroistočno od Damaska, u blizini iračke granice.

Jedna je osoba ranjena, kako navodi Sana.

Damask je u nedjelju pozvao američkog i iračkog predstavnika prosvjedujući protiv 'napada' američke vojske na Siriju, zatraživši od iračkih vlasti da zabrane uporabu njihova teritorija za 'napade na Siriju', prema sirijskim službenim glasilima.

'Sirija osuđuje taj čin agresije i traži od američkih snaga da preuzmu odgovornost za taj čin i da odmah počnu istragu te zabrane uporabu iračkog teritorija za napade na Siriju', navodi se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene