Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli izvan sigurnog područja

Oglušili se na upozorenja, četiri mrtva u lavinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe su smrtno stradale u nedjelju u dvije odvojene lavine u blizini poznatog skijališta u američkoj saveznoj državi Washington.

Vlasti su izvijestile kako su u lavini u blizini skijališta Stevens Pass smrtno stradala tri skijaša. Još osam ljudi koji su se nakon lavine smatrali nestalima su pronađeni živi i neozlijeđeni, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oglasio se i mvp Skijališta u Švicarskoj i Austriji pogodile čak četiri lavine, potraga za nestalima prekinuta zbog mraka Ilustracija (Foto: AFP) Izvan skijaške staze Desetak skijaša zaglavilo u lavini: Jedan mrtav, dvoje ozlijeđenih u francuskim Alpama

>> Lavina ih odsjekla od ostatka svijeta

Lavina je zatrpala lokalnu cestu na području gdje je izdano upozorenje te dopušteno 'skijanje na vlastitu odgovornost'.

'Skijaše je povukla lavina i bili su zakopani pod snijegom. Uspjeli su se nekako otkopati i shvatili su da su trojica u lošem stanju, tj. da ne reagiraju. Započeli su s oživljavanjem, no nije im bilo pomoći', kazala je narednica iz šerifova ureda Kathleen Larson. 'Trojica muškaraca, od 30, 35 i 45 godina, su proglašeni mrtvima. Važno je naglasiti da su išli skijati na mjesto koje se ne nalazi u sigurnom području'.

'Vidio sam 12 do 15 skijaša koji se penju. Palo je 35 centimetara novog snijega i ljudima se teško tome oduprijeti', kazao je skijaš  Brent Felt.

Lavina je uzela život i 41-godišnjeg muškarca iz Seattlea koji je s prijateljima boardao na Snoqualmie Passu. Također nisu poslušali upozorenja i otišli su izvan sigurnog područja. Lavina je 41-godišnjaka nosila oko 150 metara, izvijestila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene