Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovale radnu skupinu

SAD i Ukrajina za veću sigurnost u energetskom sektoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države i Ukrajina u srijedu su objavile da su osnovale međudržavnu radnu skupinu za energetsku sigurnost, koja treba pridonijeti reformama i većoj sigurnosti u energetskom sektoru Ukrajine, uključujući i suradnju na projektima nuklearne energije.

'Vlade SAD i Ukrajine toplo pozdravljaju stvaranje Bilateralne radne skupine za energetsku sigurnost, pod okriljem Komisije za bilateralno partnerstvo', naveo je u priopćenju State Department. Radnom skupinom će predsjedavati veleposlanik Richard Morningstar, posebni izaslanik State Departmenta za euroazijsku energetiku, i zamjenik ukrajinskog ministra energetike Sergej Pavluša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubo Jurčić o energetskoj strategiji 'Energija je najskuplja kad je nema' Slika nije dostupna Madrid: Svjetski kongres o nafti traži novi model energetske politike

Reforme ukrajinskog sustava

Na inauguralnoj sjednici radne skupine 28. listopada, dvije su strane razgovarale o zajedničkom radu na jačanju energetske sigurnosti Ukrajine i Europe, te razmotrili rezultate provedbe projekata u Ukrajini, namijenjenih jačanju njezine energetske sigurnosti. Prema navodima američkog Državnog tajništva, posebno se razgovaralo o aktualnoj tehničkoj pomoći SAD-a u reformama ukrajinskog sustava gradskih toplana te suradnji u povećanju energetske učinkovitosti. Dvije su strane također razgovarale o promicanju suradnje privatnih sektora u energetskom razvoju, i važnosti suradnje na projektima u nuklearnoj energiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene