Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Blokiran prijedlog za povlačenje snaga iz Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat je blokirao amandman na zakon o proračunskim izdvajanjima za rat u Iraku, u kojem se pozivalo na povlačenje većine američkih snaga u idućih devet mjeseci, odnosno do lipnja 2008. i na prekid financiranja vojnih operacija.

Sa 47 glasova za i 47 protiv, amandmanu je nedostajalo 13 glasova za tropetinsku većinu od 60 glasova potrebnih za prolaz.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

"Nastavit ćemo gubiti živote Amerikanaca i rasipati sredstva dok Iračani trate vrijeme", rekao je senator Carl Levin, predsjednik Odbora za oružane snage.

Russ Feingold, demokratski senator iz Wisconsina, upozorio je da rat u Iraku odvraća pozornost od borbe protiv Al Qaide i globalnog terorizma.

John McCain, senator iz Arizone i predsjednički pretendent
republikanaca usprotivio se prijedlogu, ocijenivši kako bi on doveo do američkog poraza.

McCain se založio za davanje dodatnog vremena novoj strategiji predsjednika Busha u Iraku koja, po njemu, daje rezultata.

Čelnik demokrata u Senatu, Larry Reid, optužio je republikance da ih više brine kako da zaštite predsjednika Busha nego vojnike u Iraku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene