Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buk-M1

RUSKI PROIZVOĐAČ OPRUŽJA POTVRDIO MH17 srušen je našim projektilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijski Boeing koji se u srpnju prošle godine srušio na istoku Ukrajine s 298 putnika i članova posade bio je pogođen projektilom Buk, objavio je u utorak ruski proizvođač tih projektila, tvrtka Almaz-Antei.

"Prve analize pokazale su da je tip projektila koji je korišten (za rušenje zrakoplova) bio Buk-M1", izjavio je visoki dužnosnik te tvrtke Mihail Maličevski na konferenciji za novinare, prenijele su ruske agencije.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Tvrtka Almaz-Antei naglasila je kako ne može reći tko je odgovoran za ispaljivanje projektila, dodavši da se projektili zemlja zrak Buk-M1 od 1999. više ne proizvode u Rusiji, ali da ih još ima u arsenalu ukrajinske vojske.

Ostaci dokazali: MH17 je srušen raketnim sustavom BUK

Ukrajina i SAD tvrde da je malezijski zrakoplov srušen jednim od projektila zemlja-zrak kojima je separatiste opskrbila Rusija. Moskva to ustrajno opovrgava i tvrdi da su zrakoplov srušile ukrajinske snage.

Konačno izvješće nizozemskih istražitelja koji pokušavaju utvrditi uzroke katastrofe očekuje se tijekom ovog ljeta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene