Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Venezueli

Putin pružio potporu Maduru i osudio "destruktivno upletanje izvana"

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru pružio "potporu" venezuelskom kolegi Nicolasu Maduru čiju je zemlju zahvatila teška politička kriza, priopćio je Kremlj u četvrtak. Putin je u tom razgovoru "pružio potporu legitimnim vlastima Venezuele u okolnostima pogoršanja političke krize potaknute izvana", dodaje Kremlj.

Juan Guaido, čelnik nacionalne skupštine Venezuele u kojoj oporba ima većinu, proglasio se u srijedu privremenim predsjednikom Venezuele dok je stotine tisuća ljudi prosvjedovalo podržavajući oporbu. Sjedinjene Države, a potom i druge zemlje, ubrzo nakon toga priznale su čelnika oporbe za privremenog predsjednika.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu Državna izdaja Putin započeo čistku, riješio se bliskog suradnika: "Pretresi otkrili što su napravili s tajnim dokumentima" Vladimir Putin Smjene i imenovanja Ovo je novi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina: Zovu ga drugim najmoćnijim čovjekom Moskve

Ruski predsjednik je osudio "destruktivno upletanje izvana kojim se grubo krše temeljna načela međunarodnog prava", navodi isti izvor. "Zauzeo se za traženje rješenja o okviru ustava", pozivajući da se "razlike u venezuelskom društvu prevladaju putem dijaloga", dodaje se u priopćenju. Nicolas Maduro je pak ocijenio da događaji ovih dana idu u "opasnom" smjeru i "zahvalio je Rusiji na njezinu principijelnom stajalištu", piše dalje u priopćenju.

Dvojica čelnika su usto "potvrdila obostranu spremnost za nastavak rusko-venezuelske suradnje na mnogim područjima". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene