Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakleno ljeto bilo je najavljeno

Ljutiti na Putinov PR: Glavno je smjestiti ga za upravljač nečega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski mediji obrušili su se na premijera Putina zbog demonstracije PR-a u situaciji kada zemlju 'gutaju' požari.

Službeni odgovor na najgore požare u povijesti Rusije razljutio je medije, a upitnim smatraju čak i PR taktike premijera Vladimira Putina. Naime, u tipičnom raspoloženju, Putin je u jeku požara zbog kojih se guše mnogi stanovnici Moskve, uzletio avionom i demonstrirao kako se gasi vatra. To je posljednji primjer kojim naglašava autoritet da vlada situacijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uoči europskih izbora Borba za glasače: "Populističke stranke majstori su nove vrste propagande" Policijski pretres ureda Al Jazeere Odluka premijerova kabineta VIDEO Izraelska policija upala u urede televizijske kuće i zaplijenila opremu, oglasio se i UN: "Žalimo zbog odluke vlade"

‘Njegovi PR inženjeri ne mogu misliti ni na što drugo nego da ga još jednom sjednu iza kontrolne ploče letjelice’, komentirao je dnevni poslovni list Vedomosti. ‘Ili traktora, ili podmornice, ili da udari medvjeda na dalekom sjeveru, ili spasi tigra na dalekom istoku’, dodaje se u članku. ‘Ovo je način na koji situaciju promatraju PR-ovci koji vjeruju da je televizijska slika Putina iza volana nečega vječni lijek za pad rejtinga’, piše list.

>> Čovjek od akcije: Putin u kanaderu gasio požare

U anketama se primjećuje da premijeru, ali i predsjedniku Dmitriju Medvedevu, pada popularnost. Inače Kremlju sklon list Moskovsky Komsomolets sarkastično je primijetio kako se ‘ruske vlasti herojski (ako vjerujete televizijskim izvještajima) bore sa šumskim požarima’, piše u komentaru lista te se dodaje da ‘se sada bore s požarima nakon što su dopustili da poprime katastrofalne razmjere.’

‘Već od početka proljeća prognoziralo se iznimno vruće ljeto. U nekim je regijama suša i nezapamćena vrućina započela početkom srpnja’, primijetile su Vedomosti. ‘Činilo se da bi vlada i lokalne vlasti trebale pripremiti naseljena područja i stanovnike prije mogućih požara’, stoji dalje u novinama te piše kako je Medvedev već ranije upozorio političke oponente da ne pokušavaju profitirati od ove krize izvodeći ‘politički PR’. ‘Ali Putinov let pokazuje da su vlasti voljne iskoristiti upravo tu metodu. Potreba premijera da gasi požar nije ništa drugo nego PR’, zaključuju Vedomosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene