Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slažu se s odlukom

Ruske novine ismijavaju odluku pravosuđa u slučaju Pussy Riot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske su novine ismijale odluku moskovskog suda, kojom je oslobođena samo jedna članica ruske punk skupine Pussy Riot.

Ruske novine ismijale su u četvrtak odluku moskovskog suda kojom je oslobođena jedan od članica ruske punk grupe Pussy Riot dok je potvrđena kazna dvjema članicama osuđenima zbog izvođenja "punk molitve" u moskovskoj katedrali kojom su zazivale odlazak s vlasti predsjednika Vladimira Putina.

"Živio naš ruski sud! Ne samo da je najhumaniji, nego je i najnepredvidljiviji i najnelogičniju sud na svijetu!", piše dnevnik Moskovki komsomoljec. "Najsmješnije je" da je moskovski sud "donio svoju odluku slijedeći logiku apsurdnih optužbi", ocjenjuje dnevnik Vedomosti u svom uvodniku. "Dogodilo se čudo", piše Komsomoljskaja pravda.

Rusko pravosuđe u srijedu je iz zatvora pustilo Ekatarinu Samucevič i preinačilo joj kaznu u uvjetnu, no potvrdilo je dvogodišnju zatvorsku kaznu za druge dvije mlade žene - Nadeždu Tolokonjikovu i Mariju Aljohinu.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Oslobođena jedna članica Pussy Riota!

Članice su se žalile na presudu izrečenu u kolovozu kojom su osuđene na kazne dvogodišnjeg zatvora zbog huliganizma i poticanja vjerske mržnje, jer su molitvom u crkvi pozivale Gospu da "Putina otjera s vlasti".

Irina Hrunova, odvjetnica oslobođene Samucevič, rekla je da njezina klijentica nije sudjelovala u "molitvi" pred oltarom, jer je bila privedena 15 sekunda po ulasku u katedralu. Sud je time uzeo u obzir pojedinačnu odgovornost svake članice skupine. Druge dvije mlade žene doznat će za desetak dana u koji će radni logor biti poslane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene