Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar obrane

Šojgu se oglasio prvi put od pobune Vagnerovaca

Vladimir Putin i Sergej Šojgu
Vladimir Putin i Sergej Šojgu Foto: Afp
Prošlomjesečna kratkotrajna pobuna plaćeničke skupine Wagner nije se odrazila na rusku "posebnu vojnu operaciju" u Ukrajini, rekao je u ponedjeljak ruski ministar obrane Sergej Šojgu, što je njegov prvi komentar tog događaja.

Wagnerovi borci zauzeli su 24. lipnja južni ruski grad Rostov i uputili se prema Moskvi, a njihov vođa Jevgenij Prigožin zatražio je da se smijeni Sergej Šojgua i načelnika glavnog stožera Valerija Gerasimova.

Krizu je riješio bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko posredujući u dogovor između Kremlja i Jevgenija Prigožina.

Pročitajte i ovo Jurnjava u Karlovcu oglasila se policija VIDEO Sekunde do katastrofe: Divljao cestom i zabio se u kontejnere, umalo završilo kobno za pješakinju

Šojgu je rekao da je cilj pobune bilo destabiliziranje Rusije, ali i da pobuna nije uspjela zbog odanosti vojnika i da se nije odrazila na situaciju na bojišnici.

"Provokacija se nije odrazila na akcije vojnih skupina (koje sudjeluju u operaciji)", rekao je na sastanku ministarstva.

Pročitajte i ovo Lovran Policija upozorava Ne nosite vrijedne stvari na plažu: Par iz Njemačke ostao lakši za nekoliko prosječnih hrvatskih plaća

Gerasimov, koji se nije pojavljivao u javnosti od pobune, ne vidi se na fotografijama sastanka koje je objavilo ministarstvo obrane.

Novinska agencija TASS citirala je ruskog zastupnika, general-pukovnika Andreja Kartapolova, koji je u ponedjeljak rekao da "neće biti potreban novi val mobilizacije" unatoč tome što se Wagner povukao s bojišnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene