Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na sankcije

Rusija 'uzvraća' udarac Zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je na proširene sankcije zapadnih vlada zbog aneksije Krima uzvratila sličnim mjerama, prenose u petak ruske agencije pozivajući se na ministarstvo vanjskih poslova.

SAD i EU su uveli dva kruga sakcija koji se odnose na uskraćivanje viza i zamrzavanje imovine ruskim dužnosnicima, parlamentarnim zastupnicima i drugim saveznicima predsjednika Vladimira Putina kako bi kaznili Moskvu zbog pripajanja ukrajinskog Krima.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Takve mjere, naravno, ne mogu proći bez reakcije. Ruska je strana kao odgovor poduzela mjere koje su uvelike odraz zapadnih sankcija", kazao je glasnogovornik ministarstva Aleksandar Lukaševič. Nije podrobnije objasnio prirodu sankcija niti listu zapadnih dužnosnika na koje bi se te sankcije odmah primjenile.

Rusija: Rezolucija UN-a o Krimu je kontraproduktivna

SAD i EU su upozorili da su spremni nametnuti široku lepezu sankcija koje bi pogodile cijele sektore ruskog gospodarstva ukoliko Putin zaoštri krizu, tj. ukoliko se okomi na dijelove istočne i južne Ukrajine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene