Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv promjene sporazuma

Rusija upozorava SAD da ne mijenja START

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u ponedjeljak upozorila američke zakonodavce da bi svaka promjena sporazuma o smanjenju strateškog nuklearnog naoružanja START, koji su potpisali američki i ruski predsjednik Barack Obama i Dmitrij Medvedev, mogla uništiti taj sporazum.

Upozorenje ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u intervjuu agenciji Interfax dolazi u vrijeme kada Bijela kuća pokušava obaviti ratifikaciju START-a ovoga tjedna, prije božićne stanke u radu Senata. Neki republikanci žele izmjenu sporazuma, tvrdeći da ograničava američku nacionalnu sigurnost, kao i prateće ratifikacijske rezolucije.

Pročitajte i ovo Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ

Demokrati, čija se senatska većina smanjila nakon izbora prošloga mjeseca, žele da se o sporazumu glasa ovoga tjedna prije formiranja novoga saziva u siječnju. Za prolazak START-a potrebni su glasovi 67 od 100 senatora.

'Mogu samo naglasiti da START, do kojeg smo došli na temelju pariteta, po našem mišljenju u potpunosti odgovara nacionalnim interesima Rusije i SAD-a', rekao je Lavrov za Interfax. 'On se ne može ponovno otvarati ni biti predmetom novih pregovora', istaknuo je ruski ministar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene