Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon summita

Rusija upozorava na 'nelogične i nerazumne' sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove sankcije Europske unije su "nerazumne i nelogične" nekoliko dana nakon summita u Minsku o Ukrajini, upozorilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Naglašavamo nerazumno i nelogično obilježje sankcija. Svaki puta kada postoji nada u pogledu unutrašnje ukrajinske krize, Bruxelles se žuri uvesti nove proturuske sankcije", naglasilo je rusko ministarstvo u priopćenju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Zaključci o proširenju Packe za Srbiju iz EU-a, spominju i nestale u ratu: "Vijeće duboko žali..." Ivana Petrović Sastanak na vrhu Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Svi ti narativi nade su jako lijepi, ali realna politika uvijek prevlada"

Odluka Europske unije da na crni popis dodaju Arkadija Bahina i Anatolija Antonova, prvog zamjenika i zamjenika ministra obrane, kao i dvojicu zastupnika Josifa Kobzona i Valerija Rahina su posebno ironične, ističe ministarstvo.

'Ukrajina poštuje primirje, ali zemlja je u posljednja 24 sata doživjela 112 napada'

"Jedno je jasno - te odluke na koje će uslijediti prikladan odgovor u suprotnosti su sa zdravim razumom", upozorilo je rusko ministarstvo.

Početno previđeno za 9. veljače, stupanje na snagu novog niza ciljanih sankcija, o kojima su odluku donijeli europski ministri vanjskih poslova nakon bombardiranja Mariupolja, na jugoistoku Ukrajine, odgođeno je za tjedan dana da bi se ostavilo prostora za diplomatske pregovore u srijedu i četvrtak prošli tjedan u Minsku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene