Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naše stajalište je jasno'

Rusija traži od Izraela da prekine vojne operacije u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov tražio je u nedjelju od svoje izraelske kolegice Tzipi Livni hitan prekid izraelskih vojnih operacija u pojasu Gaze, prema priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

'Stajalište Rusije je jasno. Treba hitno zaustaviti vojne operacije u pojasu Gaze koje su već odnijele brojne žrtve među Palestincima', naglašava se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama

'Naglasili smo potrebu uspostave primirja, što bi omogućilo jamčenje sigurnosti civilnog stanovništva juga Izraela', dodaje ministarstvo.

Tijekom telefonskog razgovora s Livni, vođenog na inicijativu Izraela, Lavrov je inzistirao na važnosti propuštanja humanitarne pomoći u Gazu, dodaje se u priopćenju.

Rusija je uz EU, UN i SAD jedna od četiri članice Bliskoistočnog kvarteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene