Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

KORIŠTENJE KEMIJSKOG ORUŽJA Hoće li Putin odgovarati za zločine nad civilima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusiju se optužuje da je ubila više civila nego Islamska država.

Iz Sirije stižu brojna izvješća koja tvrde da Rusija baca smrtonosni bijeli fosfor na civile u sjeverozapadnom dijelu zemlje gdje se vode žestoke borbe protiv Islamske države.
Kemijsko oružje zabranjeno je temeljem Ženevske konvencije jer je vrlo toksično te dovodi do oštećenja organa, propadanja tkiva a nerijetko i smrti. Bijeli fosfor vojske koriste za noćno osvjetljavanje meta ili kao dimnu zavjesu.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi



Šokantne fotografije objavljene na Twitteru #Raqqa #warcrimes pokazuju nebo koje je prekriveno smrtonosnom kemikalijom a koja poput kiše pada na Raqqu, jednu od najvećih utvrda Islamske države. Svjedoci tvrde kako su 13. studenog deseci civila pretrpjeli strašne ozljede nakon napada bijelim fosforom.

PUTIN I OBAMA IZA ZATVORENIH VRATA Razgovarali o Siriji i Ukrajini

'Znamo da se radi o fosforu jer je cijelo nebo bilo osvijetljeno, a kada se spustio sve se zapalilo', kazao je Ahmed iz Idliba a prenosi Daily Mail.

Kazao je kako su sela koja su napali Rusi bila puna civila a da je prvi vojni punkt Islamske države bio udaljen 60 kilometara.

Prema izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava, od uključivanja Rusije u rat u Siriji poginulo je 1500 osoba od čega su trećina - civili.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene