Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo oporbenog vođe

Rusija optužila petoricu za ubojstvo Borisa Nemcova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski federalni istražitelji rekli su u utorak da podižu optužnice protiv petorice muškaraca za ubojstvo političkog oporbenog vođe Borisa Nemcova, koji je u veljači ubijen blizu Kremlja.

Osumnjičeni Zaur Dadajev, Anzor i Šadid Gubašev, Temirlan Eskerhanov i Hamzat Bahajev optuženi su za naručeno ubojstvo Borisa Nemcova, te za nezakonito posjedovanje i krijumčarenje oružja, priopćili su istražitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znaju samo 4 osobe Špijunka ili svjedokinja: Gdje je nestala djevojka ubijenog političara? Slika nije dostupna 'Imaju više ozljeda' Priznao ubojstvo Nemcova jer je mučen u zatvoru?!

Za još jednog osumnjičenoga, Ruslana Muhudinova, vjeruje se da je naručio ubojstvo te su ga ruske vlasti stavile na međunarodnu listu traženih osoba. Vjeruje se da se Muhudinov trenutno nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je ruska novinska agencija RIA.

Dadajev, bivši pripadnik čečenskih vojnih snaga, bio je glavnoosumnjičeni za ubojstvo. On je navodno priznao ubojstvo na početku istrage i onda pokušao povući izjavu. Tada je rekao da je ubio Njemcova jer je vrijeđao islam i vođu većinski muslimanske ruske pokrajine Čečenije Ramzana Kadirova, prema medijskim izvješćima koji su citirali istražitelje.

Oporbeni vođa i bivši zamjenik premijera Nemcov ubijen je u noći 27. veljače na mostu u blizini Kremlja dok se pješice vraćao kući nakon večere.

Nemcov je trebao voditi veliki oporbeni marš i objaviti izvješće o navodnom ruskom vojnom angažmanu u sukobu u Ukrajini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene