Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor NATO štitu

Rusi testirali 'neuhvatljiv' projektil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u srijedu uspješno testirala novi interkontinentalni balistički projektil (ICMB) sa kozmodroma Plesetsk, u sjeverozapadnoj Rusiji, javljaju CNN I BBC pozivajući se na ruske novinske agencije.

Novo oružje, koje je još uvijek tajno te nema imena, napravljeno je da može probiti novi europski raketni štit NATO-a, piše Interfax pozivajući se na ruske vojne izvore. RT ističe kako se radi o naprednoj verziji projektila tipa Topol-M i Jars.

"Novi interkontinentalni balistički projektil namijenjen je jačanju ruskih strateških raketnih snaga", kazao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Vadim Koval. Testiranje ruskog ICBM-a uslijedilo je nakon što je NATO aktivirao svoj raketni štit u Europi. Radi se, navodno, o drugom testiranju tog projektila, nakon što je prvi pokušaj u rujnu bio neuspješan.

Iz ruskih vojnih izvora se doznaje da novi ICMB koristi "novu vrst goriva koje skraćuje vrijeme sagorijevanja u aktivnoj fazi raketne putanje". Vjeruje se da je zbog toga taj projektil teže detektirati te de je lakše s njim manevrirati. (Hina)

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti" Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene