Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruska trava je zelenija

Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti"

Sobovi
Sobovi Foto: Getty Images
Rusija od Norveške traži i do četiri milijuna eura odštete jer su 42 norveška soba prešla granicu i pasla na ruskim travnjacima. Veći dio sobova je vraćen i usmrćen kako ne bi ponovo prešli granicu.

Rusija traži kompenzaciju od Norveške jer su 42 norveška soba pobjegla, prešla granicu i pasla travu s ruskih travnjaka.

Dvije države dijele granicu na Arktiku, a na njoj još od 1954. godine postoji ograda koja sprečava sobove da prijeđu granice. No, kako je dio ograde oronuo, sobovi su ove godine prešli u Rusiju u potrazi za boljim pašnjacima u ruskom nacionalnom parku Pasvik Zapovednik, objavila je norveška uprava za poljoprivredu, a prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Sukob policije i prosvjednika u Tel Avivu - 2 Dan neovisnosti U sukobu izraelske policije i prosvjednika iz Eritreje ozlijeđeno više od 100 ljudi: "U strahu za život ispucavali su bojevo streljivo"

A bijeg norveških sobova u Rusiju i žvakanje ruske trave moglo bi se pokazati skupim.

Rusija je već poslala jedan zahtjev, s dva različita načina izračuna naknade, za ispašu odbjeglih sobova, rekla je u e-mailu Insideru norveška uprava za poljoprivredu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljala djecu Uhićena majka koja je vodila YouTube kanal za roditelje: Stravične detalje razotkrio njezin sin

Pročitajte i ovo Screenshot Dramatični trenuci VIDEO Dječak na rubu smrti, majka paničari, a policijska kamera otkriva što je napravio policajac

Dvije metode daju "vrlo različite rezultate", od oko 4300 eura do nešto više od 4 milijuna eura. Drugi iznos izračunat je na temelju ukupnog broja dana koje su sobovi proveli na ispaši u nacionalnom parku.

Vlasti su priopćile da je 40 od ​​42 soba koji su prešli u Rusiju vraćeno i zaklano zbog straha da će ponovno prijeći u Rusiju. Ostala dva bi uskoro mogla biti vraćena.

U međuvremenu, norveška uprava za poljoprivredu podsjetila je ljude da drže svoje sobove pod kontrolom. U Norveškoj sobove drži autohtoni narod Laponci.

Sobovi Sobovi (Foto: Getty Images)

"Strogo je zabranjeno prijeći granicu s Rusijom, također i za sobove", stoji u priopćenju norveške uprave za poljoprivredu od prošlog četvrtka, prema prijevodu AFP-a.

Pročitajte i ovo Thais Medeiros Izgubila bitku za život Mlada Brazilka s dečkom je kuhala večeru, pomirisala ju je i - umrla

Norveška također popravlja dio ograde za sobove od 7 kilometara, a to će ih koštati više od 32.000 eura. Završetak sanacije očekuje se do 1. listopada.

Rusko ministarstvo prirodnih resursa i okoliša nije odmah odgovorilo na zahtjeve za komentar Insidera poslane izvan redovnog radnog vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene