Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefovima javnih tvrtki: Gazproma, Rosnjefta i državne željeznice

Odrješita naredba Vladimira Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija se nalazi u krizi, a neki njezini građani unatoč tome žive i više nego bezbrižno. S Novom godinom, oni najbogatiji dobili su nove obveze - morat će objaviti javno svoje prihode.

Već dugo vremena se među običnim ljudima, ali i obavještenim ruskim novinarima, priča o vrlo visokim primanjima direktora velikih državnih kompanija, prije svega velike trojke: Gazproma, Rosnjefta i državne željeznice.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Čak ni sam Vladimir Putin, ruski predsjednik, ne zna koliku plaću prima, no svake se godine njegova i premijerova imovinska kartica uredno javno objavljuju.

Putinov kritičar u sudnici vikao i lupao šakama po stolu: 'Od svih kazni, ova je najpodmuklija'

U Kremlju u 2015. godini službenici svih rangova neće dobiti nikakve bonuse, ponajprije zbog ekonomskih problema u kojima se Rusija nalazi zbog sankcija.

Isto tako, šefovi najvećih državnih tvrtki žive u vilama koje su napravljene državnim novcem, voze se službenim autima i zrakoplovima te hrane u najluksuznijim restoranima. Povrh toga, naravno, imaju ogromne plaće i još veće bonuse.

Iako su to dosad odbijali učiniti, šef Rosnjefta Igor Sečin, šef Gazproma Sergej Miller i šef Ruskih željeznica Vladimir Jakuljin, morati će javno objaviti svoje imovinske kartice.

Dmitrij Medvedev, ruski premijer, koji je 2011. godine kao ruski predsjednik naredio da se iz nadzornih odbora tvrtki povuku političari, zbog novonastale situcije i novih simptoma oligarhije, promijenio je mišljenje i traži njihov povratak u ta tijela, prenosi RT.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene