Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom noći

Rusija izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu, pogođena infrastruktura

Napad dronom na Ukrajinu
Napad dronom na Ukrajinu Foto: Afp
Rusija je tijekom noći izvela veliki napad dronovima na Ukrajinu i pogodila infrastrukturne objekte na jugu i sjeveru zemlje.

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je tijekom noći 29 od 38 bespilotnih letjelica Šahed iranske proizvodnje lansiranih s ruskog teritorija, objavile su zračne snage.

Zračne snage navode u priopćenju da je napad na mnoge ukrajinske regije trajao od 20 sati u petak do 4 ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Južno vojno zapovjedništvo priopćilo je da je pogođen objekt energetske infrastrukture u regiji Odese. Oštećena je i upravna zgrada, a jedan civil je ranjen u napadu, navodi se u priopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori podrhtavanje tla Potres u Crnoj Gori, osjetio se i u Hrvatskoj: "Bilo je jako, treslo se sve u kući"

U ukrajinskoj sjevernoj regiji Černihiv, na granici s Rusijom i Bjelorusijom, tijekom noćnog udara oštećene su dvije infrastrukturne zgrade, priopćila je vojska.

Dronovi su također ciljali Kijev, rekli su dužnosnici, dodajući da su oboreni svi dronovi koji su išli prema glavnom gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene