Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide plin u Ukrajinu

Rusija ispunila svoj obveze, Gazprom spreman za isporuku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je "ispunila svoje obveze" prema sporazumu o nastavku isporuke ruskog plina Ukrajini zaključenom u četvrtak navečer između Moskve, Kijeva i Bruxellesa, objavio je u subotu ruski plinski div Gazprom.

"Ruska vlada je potpisala rješenje o najnižoj cijeni za izvoz plina Ukrajini", rekao je Sergej Kuprianov, glasnogovornik Gazproma.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Dakle Rusija je ispunila svoje obveze iz sporazuma" zaključenog u četvrtak, naglasio je i dodao da je Gazprom "spreman nastaviti isporuke plina Ukrajini kada ukrajinska tvrtka Naftogaz ispuni svoje obveze".

Ruski premijer Dmitrij Medvedov je u subotu navečer potpisao rješenje o cijeni tisuću metara prostornih plina na 378,22 dolara do 31. ožujka 2015.

Rusija spašava Ukrajince od smrzavanja?

Nakon dva dana pregovora Ukrajina, Rusija i Europska unija su u četvrtak postigle dogovor o isporuci ruskog plina, koji osigurava opskrbu Ukrajine ali i zapadne Europe tijekom zime.

Isplata duga od 3,1 milijarde dolara će biti izvršena u dva dijela, prvi od 1,45 milijarde dolara odmah i drugi od 1,65 milijarde do kraja godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene