Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosno objavili

Rusija ima plan za spas Zemlje od smrtonosnih asteroida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako neki asteroid zaprijeti Zemlji Rusija će ga napasti nuklearnim oružjem - ogromnim svemirskim bojevim glavama.

Ruski znanstvenici vjeruju da bi eksplozija u svemiru, u blizini potencijalne prijetnje Zemlji, mogla spasiti čovječanstvo od katastrofe. Tako bi smatraju, smrtonosni asteroid promijenio svoju putanju.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju

Iako su trenutno na snazi međunarodni zakoni koji zabranjuju nuklearne detonacije u svemiru, ruski znanstvenici vjeruju da bi u slučaju opasnosti po zemlju takvo što bilo opravdano.

Odbacili su i tvrdnje kako bi takva eksplozija samo stvorila mnogo manjih asteroida koji bi izazvali devastaciju na većem području. 'Izazvali bi takvu nuklearnu eksploziju da se asteroidi ne bi raspali na manje komade'. 

Diljem svijeta raste zabrinutost kakav bi utjecaj mogao imati udar velikog asteroid u Zemlju i mnoge organizacije traže način kako izbjeći katastrofu.

NEOShield je međunarodn konzorcij zadužen za traženje načina da se zaštititi Zemlja u slučaju takvog događaja , a NASA vodi Near Earth Object program koji prati velike svemirske objekte koji su potencijalno opasni za Zemlju. Također, vjeruje se kako NASA razvije veliku svemirsku 'sačmaricu' koja bi bila sposobna srušiti asteroide, piše Express.co.uk.

Međutim, već bi moglo biti prekasno da se skrene objekt koji bi bio poguban za Zemlju. Naime, stijenu promjera 500 metara trebalo bi pogoditi 100 godina prije nego li će pogoditi Zemlju kako bi promijenila svoj smjer na vrijeme. 

A prema Ruskom ministarstvu za izvanredna stanja u idućih 35 godina najmanje 11 velikih asteroida će se opasno približiti Zemlji. Posljednji veliki udar dogodio se prije 66 milijuna godina i doveo je do nestanka dvije trećine svih biljnih i životinjskih vrsta na Zemlju, uključujući i dinosaure.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene