Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kijev šuti

Rusi tvrde da je Ukrajina napala brodove na Krimu, ali da su ih uništili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusi tvrde da su vojni dronovi napali luku u Sevastopolju na Krimu, a da je ruska Crnomorska flota odbila napad.

Navodno su vojni dronovi napali luku u Sevastopolju na Krimu, a ruska Crnomorska flota odbila je napad, na svom kanalu na Telegramu objavio je ruski guverner okupiranoga grada Mihail Razvožajev.

"U ranim jutarnjim satima naša je flota odbila napad površinskih dronova. Ukupno su dosad uništena tri plovila. Pokušali su prodrijeti u zaljev, naši mornari gađali su ih iz lakog naoružanja. Također su razradili protuzračnu obranu od zračnog cilja", napisao je Razvožajev.

On tvrdi da ratni brodovi nisu oštećeni u napadu, ali su razbijena stakla na obližnjim zgradama, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Helikopteri - 4 Pomoć Ukrajini Prvi čovjek ratnog zrakoplovstva o donaciji o kojoj se mnogi boje govoriti javno: "Ne vidim razloga za brigu"

Poručio je da je eksplozija koja je nastala uništenjem neprijateljskih pomorskih bespilotnih letjelica razbila prozore u zgradama u Ulici Lenjinova 2, ali da ljudi nisu ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Eksplozija na Krimu žestoki napad VIDEO Snažna eksplozija na Krimu: Ukrajinci dronovima napali željeznicu punu moćnih ruskih projektila

Pročitajte i ovo Vladimir Putin - 4 Posjet Mariupolju Ukrajinski dužnosnici zgroženi potezom Putina: "I Hitler je to napravio, a znamo kako je njegova priča završila"

 

Prema njegovim riječima, vojska je odbila napad, a situacija je pod kontrolom. Navodi i da su sve službe u pripravnosti. Kijev još uvijek nije komentirao te tvrdnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene