Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaljujući mikročipu

Rusi izrađuju oružje koje će pucati samo u rukama vlasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko oružje će pucati samo u rukama zakonitog vlasnika, zahvaljujući ugrađenom elektronskom mikročipu.

Taj mikročip će moći identificirati korisnika i blokirati uporabu u slučaju nepodudaranja biometrijskih podataka. Otisci prstiju, posebnosti mrežnice oka i ostale osobne informacije bit će zabilježene na čipu koji će biti postavljen na ciljnik i okidač oružja.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na rusku vojnu zračnu luku Belbek, u blizini Sevastopolja Rusi na udaru VIDEO Ukrajinci izveli masovne napade na Krim: Uništeni moćni avioni, objavljene satelitske snimke Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Testiranja i tenzije Sjeverna Koreja ispalila krstareće rakete prema Japanskom moru

>> Opasna revolucija: Oružje možete isprintati u vlastitoj kući!

Ako pištolj dospije u tuđe ruke ili je vlasniku oduzeta dozvola za njegovo nošenje, pucati iz tog oružja biti će nemoguće, prenosi Glas Rusije. 'Ideja je odlična, posebno za novo oružje. Ali, njegova primjena kod već proizvedenih primjeraka naoružanja izaziva sumnju', rekao je ekspert za naoružanje Andrej Frolov.

Cijena projekta za sada se drži u tajnosti, ali je jasno da će uvođenje ovog sustava biti skupo. Ipak, sve će se isplatiti ako se, zahvaljujući tim skrivenim čipovima, spase ljudski životi i razotkriju zločini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene