Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije greška u avionima

NAKON MiG-29, RUSI IZGUBILI I SU-33 Nosač aviona Admiral Kuznjecov ima ozbiljan problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi problemi za jedini ruski nosač zrakoplova, Admiral Kuznjecov. Ovog puta je prilikom slijetanja borbenog zrakoplova Su-33 došlo do nesreće u kojoj je isti zrakoplov završio u moru.

Otkako je ruski nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov stigao u Mediteran, točnije pred Siriju, dogodila se već druga nesreća i izgubljena su već dva zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da je prilikom slijetanja zrakoplova Su-33 pukao kabel za zaustavljanje zrakoplova, nakon čega je navedeni zrakoplov s palube broda kliznuo u more. Stanje pilota zrakoplova nije navedeno.

Rusko ministarstvo obrane, međutim, tvrdi da su operacije i letovi nastavljeni i da sve dalje teče po rasporedu.

Nedavno je u moru izgubljena i mornarička verzija borbenog zrakoplova MiG-29, koji je kružio oko Kuznjecova sve dok nije ostao bez goriva. Pilot je preživio iskočivši iz zrakoplova, a uzrok gubitka zrakoplova bila je nemogućnost posade broda da popravi, isto tako kabel za zaustavljanje zrakoplova, u ograničenom vremenu.

Dolazak Kuznjecova u Siriju je i njegova prva prava vojna misija otkako je izgrađen. Kao što smo i ranije spomenuli, taj je brod jedini nosač zrakoplova u ruskoj mornarici. Pokazalo se zasad da ima doista velik problem s navedenim kablovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene