Obavijesti Video Pretražite Navigacija
86 ciljeva

RUSI IZVELI DOSAD NAJJAČE NAPADE Islamska država pretrpjela goleme gubitke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavještajno središte u kojemu je šest predstavnika iz svake zemlje, operativno je oko tjedan dana.

Irak je počeo bombardirati ciljeve IS-a uz pomoć novog obavještajnog središta u kojemu su predstavnici Rusije, Irana i Sirije, a Rusija je objavila da je u zadnja 24 sata tukla 86 terorističkih ciljeva dok je međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama objavila da je izvela 14 operacija u Siriji i Iraku, prenose agencije u utorak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Predsjednik iračkog parlamentarnog odbora za obranu i sigurnost Haki al Zamili rekao je u utorak u Bagdadu da je iračka vojska počela bombardirati ciljeve IS-a uz pomoć obavještajnog središta koje je u rujnu dogovoreno između Rusije, Irana i Sirije.

To obavještajno središte u kojemu je šest predstavnika iz svake zemlje, operativno je oko tjedan dana, rekao je za Reuters al Zamili, vodeći šijitski političar.

Rusko zrakoplovstvo bombardiralo je 86 "terorističkih ciljeva" u Siriji u zadnja 24 sata, što je najjači intenzitet napada od početka ruske vojne intervencije 30. rujna, priopćilo je u utorak rusko ministarstvo obrane.

PUTIN PORUČIO SVIMA 'Naši partneri imaju zbrku u glavi, samo razbacuju streljivo'

U prvim danima intervencije ruska vojska je izvještavala o dvadesetak pogođenih meta na dan, a od prošlog vikenda taj se broj popeo na pedesetak.

Ruski bombarderi su poletjeli 88 puta kako bi izveli zračne udare u pokrajinama Raki, Hami, Idlebu, Latakiji i Alepu, rekao je glasnogovornik ministarstva, general Igor Konačenkov, prenosi agencija AFP.

Ruski zrakoplovi su uništili zapovjedna središta, skladišta streljiva i oružja, vojna vozila, radionice za izradu eksploziva i logore Islamske države (IS) za obuku, navodi ministarstvo.

"Zahvaljujući našim zračnim udarima, teroristi skupine IS-a su izgubili velik dio svog streljiva, teškog oružja i vojne opreme", rekao je Konačenkov.

Moskva tvrdi da njezino zrakoplovstvo gađa uglavnom IS, a Zapad upozorava da je velik dio napada usmjeren na područja na kojima IS nije prisutan te da su na njegovoj meti umjerena oporba i Fronta al Nusra, ogranak Al Kaide u Siriji.

Međunarodna koalicija koju vode Sjedinjene Države, a bori se protiv IS-a, izvela je u ponedjeljak jedanaest zračnih udara u Iraku i tri u Siriji, priopćile su snage koje su pripremile operaciju.

U Iraku je u četiri udara blizu Ramadija uništeno šest IS-ovih zgrada, dva zapovjedno-kontrolna centra i pet borbenih položaja, izvijestile su u utorak mješovite združene snage. Na meti drugih udara bili su objekti blizu Mosula, Bajdžija, Sindžara i Tal Afra, dodale su.

U Siriji je u napadima blizu Abu Kamala i Dajr az Zavra uništena oprema za skupljanje sirove nafte, rekle su. U trećem napadu, blizu Al Havla, uništen je borbeni položaj i dva vozila, navodi se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene