Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa u Rumunjskoj

VIDEO Uznemirujuća snimka trenutka eksplozije: Preminuo bračni par, deseci ozlijeđenih

Dvije su osobe poginule, a 56 je ozlijeđeno od kojih su neke prevezene u inozemstvo na liječenje, objavile su u nedjelju rumunjske vlasti nove podatke o dvjema eksplozijama na postaji autoplina (LPG) nedaleko od Bukurešta.

Rumunjska je zatražila pomoć Europske unije putem mehanizma civilne zaštite za liječenje 18 teško opečenih pacijenata nakon eksplozija autoplina. Austrija, Njemačka i Norveška ponudile su pomoć, objavio je na Twitteru europski povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Janez Lenarčič.

Dvije žrtve su bračni par: muškarac je poginuo od infarkta, a žena, koja je zadobila teške opekline, preminula je nekoliko sati poslije.

Požar koji je uslijedio nakon dviju eksplozija je ugašen tijekom noći. Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis pozvao je na istragu o eksplozijama na postaji za tekuću naftu (LPG) u Crevedij.

Pročitajte i ovo Policija Intervenirala policija Nevjerojatan slučaj: Njemačka obitelj slučajno ostavila sina na odmorištu u Hrvatskoj i nastavila putovanje

Za sada se ne zna uzrok eksplozija, a glavni državni odvjetnik je otvorio istragu. Zbog razornih eksplozija, iz tog područja je evakuirano oko 3000 ljudi.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene